Ketä mää oon?

OHOIJJJ siellä! Kuka mää oon? Matkanjärjestäjä, auktorisoitu matkailuopas, tapahtumakoordinaattori, promoottori, kahden lapsen äiti…

EK Eventin takana huseeraa paljasjalkainen kasikyt-luvun lohojalainen Elina Kaukojärvi. Olen melkosen aktiivinen, kahden tyttölapsen äiti ja ikiliikkujan vaimo. Lisäksi meillä asustaa maailman paras kissa, persialainen karvakaveri nimeltä Maija.

Mininaisteni kanssa retkeillään Läntisellä Uudellamaalla  ja tutustutaan erilaisiin paikallisiin matkailu-, luonto- ja palvelukohteisiin. Ensijaisesti tutkailemme kohteita erityisesti lapsiperheen näkövinkkelistä, mutta automaattisesti useimmiten myös oppaan-rooli ottaa vallan ja palveluita tarkastellaan melkosen kokonaisvaltaisesti, palvelun laatu etunenässä. Mielestäni kaikkein tärkein ominaisuus kohteilla on se kuuluisa peli-silmä. Kun se on kirkkaassa kunnossa, on palvelukin yleensä varsin toimiva.

Melkeimpä päivittäin opin ja löydän jotain uutta omasta kotikaupungistani ja mun mielestä ihan kaikkien tulisi myös kokea ja nähdä näitä mahtavia asioita. Matkailu ja kulttuuri (voiko näitä eritellä?) on meidän jokaisen tallaajan oikeus.

Lukion jälkeen tiet veivät minut Lohjalta hetkeksi kohti Itä-Suomea, Savonlinnaan. Siellä kävin Mikkelin Ammattikorkeakoulussa restonomi-tutkinnon, matkailun liiketalouden puolelta. Heti valmistuttua, pääsin töihin Lohjalle Kisakallion Urheiluopistoon, joka silloin oli Suomen Urheiluopiston suuruusluokassa melko keskikastia 30-päisellä henkilöstöllään.

Uskalla unelmoida!

10,5 vuotta Kisakalliossa osoitti sen, miten Kisakallion perustajalta Kaarina Karilta omaksuttu tahto, taito, tarmo ja innokkuus voi vaikuttaa menestykseen. ”Uskalla unelmoida” tosiaankin johti siihen, että Kisakallio kasvoi ja kehittyi todella nopeasti maan suurimpien urheiluopistojen joukkoon, nyttemmin yli 100päisen henkilöstön kanssa ja se kasvu jatkuu yhä edelleen Oli suuri ilo ja kunnia olla mukana vaikuttamassa tuohon kasvuun.

Vuonna 2016 alkoi Hiiden Opiston ja Lohjan Oppaiden yhteinen matkailuoppaan kurssi, jonne oikeastaan sattuman kautta päädyin mukaan. Kurssi oli äärettömän mielenkiintoinen, ja Torsti Salosen, paikallisen legendan, luennot saivat jopa Nummen peltoaukeat kuulostamaan super maagisilta paikoilta. Olin totaalisen myyty ja vakuutuin siitä, että nyt olen löytänyt sen oman juttuni. Auktorisoiduksi matkailuoppaaksi valmistuin 2017 toukokuussa, ja sen jälkeen olen tehnyt pienimuotoisesti palkkatyön ohella opastuksia, pääsääntöisesti kohdeoppaana Tytyrin Elämyskaivoksessa.

Kaarina Karin voimakastahtoinen ja aikaansaava persoona on yksi henkilökohtaisista innoittajistani. ”Uskalla unelmoida” johti myös siihen, että lähdin kehittämään itseäni lisää, hakemaan uutta oppia ja suuntaamaan kohti sitä omaa unelmaani.  Sempä takia, EK Event sai alkunsa. Koen omaavani lähestulkoon yhtä suuren innokkuuden ja kiinnostuksen alueelliseen matkailuun ja sen kehittämiseen kuin mitä professori Kari koki liikunta-alaa kohtaan. Ja nyt, myös verenperintönä tulleella tarmokkaalla tahdolla ja opituilla taidoilla pyrin tuomaan uusia, innostavia kokemuksia myös asiakkailleni. Uskallan unelmoida, isosti! Tee sinäkin niin.

 

”ONNELLINEN SE, JOKA ON NIIN TERVE, ETTÄ VOI LÄHTEÄ RETKELLE, JA VIELÄ ONNELLISEMPI SE TERVE, JOKA YMMÄRTÄÄ LÄHTEÄ RETKELLE.”

– PROFESSORI KAARINA KARI 1937