Ajankohtaista

Ajankohtaista

21.4.2021:

Lohjan kaupunki yhdessä paikallisen yrittäjäjärjestön Lohjan Yrittäjien kanssa etsi Asuntomessutapahtuman (9.7.-8.8.2021) LohjaShopin koordinaattoripalveluiden tuottajaa. Asuntomessuilla oleva LohjaShop on suuri messuosasto, joka on varattu lohjalaisten yritysten käyttöön. Alueella yritykset voivat markkinoida tuotteitaan ja/tai palvelujaan yhteisesti sovittavilla tavoilla. Koordinaattorin tehtävänä on pitää langat käsissä ja sopia yhteisistä toimintatavoista. Palveluntuottajaksi haettiin koordinaattorin työtehtäviä sekä sometusta pelkäämätöntä yrittäjää, jolla oikea asenne työhön sekä halu työskennellä paikallisten yrittäjien kanssa

Työtehtävät kootusti:
• messuille osallistuvien lohjalaisten yritysten koordinaattorina toimiminen
• LohjaShopin suunnittelu siten, että se vastaa osallistuvien yritysten tarpeita
• tulosvastuullisuus LohjaSopin tulojen ja menojen osalta
• tarvittavien, alueen yhteisten hankintojen suunnittelu ja toteuttaminen Lohjan kaupungin noudattaman ja soveltavan hankintalainsäädännön mukaisesti
• sosiaalisen median viestintä LohjaShopin osalta
• LohjaShopin yritysten tukeminen ja ongelmanratkaisu kattaen messuja edeltävän ajan, messujen ajan sekä messujen jälkeisen ajan, ks. kohta hankittavan palvelun ajankohta
• LohjaShopin purkutoimien koordinoiminen messujen jälkeen.

Lohjan kaupungilla oli arviointiryhmä, joka teki yrittäjien jättämien tarjousten arviointia. Tarjoukset arviointiin ja pisteytettiin. Arviointiryhmä arvioi EK Eventin tarjouksen parhaimmaksi tarjoukseksi ja Elinvoimajohtajan päätöksellä EK Eventin valittiin Lohjashopin koordinaattoripalveluiden tuottajaksi.

 

14.1.2021:

Muutama vuosi sitten, ollessani vielä Kisakalliolainen, työni puolesta autoin Ampumaurheiluliittoa hakemaan ilma-aseiden EM-kilpailuita Suomeen ja Kisakallion Urheiluopistolle. Valmisteluita teki liiton edellinen toiminnanjohtaja

Risto Aarrekivi ja hakua varten täyteltiin erilaisia dokkareita ja esityksiä. ”Mielenkiintoista”, ajattelin jo tuolloin. Ja kisathan me lopulta Lohjalle saatiin 💪🏽
 
Vaihdettuani työpaikkaa, ei mennyt kuukauttakaan kun ampumavalmentaja Marko Leppä (www.leppa.fi) soitti, että kiinnostaisiko toimia tälläisessa EM-projektissa mukana. Eikä sen pienempää roolia kuin pääsihteerinä, joka vastaisi kaikesta muusta paitsi kilpailuttamisesta. ”Jos suostut, niin sitten lupaudun kilpailunjohtajaksi”. Lepän kanssa yhteistyömme oli sujunut hyvin Urheilukoulun asioiden hoidon tiimoilta, joten päätös ei ollut vaikea. ”No totta hitossa suostun”, vastasin parin minuutin miettimisen jälkeen.
Ja niin sitä mentiin, ja tehtiin. Perustettiin kisojen järjestelytoimikunta, joka koostui eri alan osaajista. Suunnittelua, valmisteluja.. Onnistuimme saamaan vielä Para-EM kilpailut ennen h-hetkeä, ihan huippua!! 🧑🏽‍🦽
”Vain taivas rajana” kuten eräs haastatteluotsikkokin paikallismediassa sanoi. Voi vitsit kun oltiin fiilareissa, isoin arvokisa-tapahtuma ikinä Kisakallion historiassa!
 
Viime syksynä alkoi valloillaan olevat maailmantilanteet ensi kertaa vaikuttamaan suunnitelmiin. Mun osaamisalueet; oheistoiminnat kuten banketit, avajaiset, se ns. show-meininki. Ne päätettiin jättää kaikki pois, koska korona. Keskitytään itse ytimeen, eli kilpailuttamiseen ja olympiapaikkojen jakamiseen. Huomasin yhtäkkiä tekeväni terveysturvallisuusohjeita suomeksi ja enkuksi. Konsultoin asiantuntijoita, pidin palavereita asian tiimoilta toisensa perään järjestäjien kuin kansainvälisten tahojen kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa erittäin haastava tilanne, mitä heille voi luvata? Työtuntien määrän laskemisen lopetin jo syksyn alkumetreillä, kisoja tehtiin kellonaikaa katsomatta. Järjestelytoimikunnan tueksi perustettiin Covid-ryhmä, jonka tehtävänä oli tuottaa Korona-infoa toimikunnalle.
Joulukuussa -19 olimme vielä vahvasti sitä mieltä että kisat pystymme järjestämään. ”Korona-tilannehan alkaisi lievenemään, niinhän kesälläkin kävi”. ”Kupla”-suunnitelmamme selkeytyi ja hioutui koko ajan paremmaksi, toki isoja avoimia kysymyksiä sen tiimoilta kuitenkin. Samaan tahtiin kasvoi koronasairastumiset erityisesti muuslla maailmassa. Tautitilanne paheni pahenemistaan kun päästiin tammikuulle ja Covid-ryhmämme kokouksessa ei enää auttanut muu kuin nostaa kuuluisa kissa pöydälle ja punnita faktat ja tehdä suositus kisojen pitämisestä tai perumisesta.
Ei varmaan tarvitse sanoa kuinka on tyhjä olo. Harmitus on todella valtava ja ei oikein ole sanoja, joka vallitsevaa olotilaa kuvastaa parhaiten. Tälle työryhmälle olisi kyllä ehdottomasti suonut sen onnistumisen tunteen, ”me teimme sen”.. nyt vain melkein.
 
Tottakai kisoista jää jäljelle oppia. Valtava määrä. Sen tiedon kanssa on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuita. Nyt itsellä koittaa vielä loppuraportin teko ja sen jälkeen pieni aika-lisä.
 
Kiitän tuhannesti Ampumaurheiluliittoa, Vesa Nissistä ja Anne Laurilaa, tästä mahdollisuudesta ja rohkeudesta. Ei ollut ihan yksiselitteinen juttu ottaa lajin ulkopuolinen tekijä projekiin mukaan. Täytyy sanoa vielä se, että projektin myötä on into lajia kohtaan kasvanut entisestään. Suosittelen vahvasti jokaiselle tutustumaan!
 
Erityinen kiitos Markolle. Hän on koko ajan uskonut ja arvostanut työtapaani, ne kun meillä ovat samanlaiset. Kun jotain lupaa, se pitää. Yhdessä tehden toinen toistaan tukien. Varmasti jotain yhteistyötä näemme vielä Team Lepän kanssa.
Ei muuta kuin #RoadToTokio , jollain toisella keinolla ❤️
 
-Elina

 

Tiedote: 18.3.2020

EK Event’n palveluille saatavilla nyt myös lahjakortti. Verkkokaupassa saatavana 60€ lahjakortti, mutta erikseen tilauksesta myös muullekin summalle.

Katso lisää: Lahjakortti-kauppaan

 

Tiedote: 14.3.2020:

Matkailuyrittäjällä ei liiemmin turisteja tällä hetkellä kyydissä kuljeudu, joten Eventti-biilin voi hyvinkin täyttää vaikkapa kauppakasseilla 🛍

EK Event auttaa mielellään arkisissa askareissa kulukorvauksella niitä jotka tällä hetkellä apua tarvitsevat: kauppa-asioinnit, lastenhoito tai vaikka muutaman päivän arkiruoat valmiina kotiovellesi.

Alueena Lohja kokonaisuudessaan sekä Inkoo-Siuntio-Mustio.

Ole yhteydessä niin katsotaan miten voin avuksesi olla:

☎️ p. +35840 707 8994
📧 elina@gmail.com

Laitetaan hyvä kiertämään ❤️

-Elina

Eventti-biili
EK Eventin 1+8 paikkainen kuljetusväline “Eventti-biili”

 

 

Tiedote 11.3.2020:

Lohjan Juhlaserviisi on toiminut Lohjalla jo yli 20 vuotta ja nykyiset omistajat Hellevi ja Matti jäävät ansaitusti eläkkeelle 31.3.

Juhlaserviisi ottaa askeleen kohti uutta ja jännittävää aikaa, kun uusiksi yrittäjiksi suuriin saappaisiin hyppäävät EK Event’n Elina yhdessä Eleonoora Luodon kanssa.
Arvostamme yrityksen menneitä vuosia ja jatkammekin toimintaa samalla ammattitaidolla kuin aikaisemmatkin yrittäjät. Toimimme perinteitä kunnioittaen, mutta tuomme toimintaa lähemmäs tätä päivää pienillä ehostuksilla ja viilauksilla.

Jatkossa EK Event pyrkii enemmän keskittymään matkanjärjestämiseen, ja juhlatuotanto siirtyy pääpiirteissään Juhlaserviisin toiminnan alle. Kuitenkin nämä kaksi kokonaisuutta tulevat palvelemaan asiakkaita erittäin tiiviissä yhteistyössä luoden elämyksellisiä kokemuksia jatkossakin.

Tervetuloa seuraamaan matkaamme ja toteutetaan yhdessä elämäsi juhlat!

www.juhlaserviisi.fi sekä somessa @juhlaserviisi

Elina

 

 

Tiedote 19.11.2020

Elina Kaukojärvi ja Marko Leppä avaintehtäviin ilma-aseiden EM-kisoihin 2021

llma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Suomessa vuonna 2021. Elina Kaukojärvi on nimitetty kisojen pääsihteeriksi ja Marko Leppä kilpailun johtajaksi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa 27.2.-7.3.2021. Kisoihin odotetaan osallistuvan vajaat 50 maata ja noin 750 urheiluampujaa. Valmentajat ja muut taustajoukot mukaan lukien kisavieraiden määrä nousee noin tuhanteen. Ilma-aseiden EM-kisat pidettiin edellisen kerran Suomessa vuonna 2012, jolloin kisapaikkana toimi Vierumäen urheiluopisto.

Suomen Ampumaurheiluliitto on nimittänyt Kisakallion EM-kisojen pääsihteeriksi lohjalaisen Elina Kaukojärven ja kilpailun johtajaksi haminalaisen Marko Lepän.

– Ampumaurheiluliiton silmissä kokonaisvastuu on minulla. Työnjako keskenämme menee niin, että minä vastaan asioista, jotka liittyvät kilpailemiseen ja Elina kaikesta sen ulkopuolella tapahtuvasta, Leppä selventää kaksikon työnjakoa.

Leppä toimi kilpailun johtajana myös Vierumäen EM-kisoissa.

Ilma-aseiden EM-kilpailuissa kilpaillaan miesten, naisten, poikien (M20) ja tyttöjen (N20) 10m ilmapistoolissa, ilmakiväärissä ja liikkuvan maalin lajeissa. Kisakalliossa nähdään samanlainen finaalipäivä kuin tämän vuoden EM-kilpailuissa Kroatian Osijekissa: kaikkien olympialajien finaalit ammutaan saman päivän aikana.

– Se sai niin hyvää palautetta, että meilläkin nähdään ampumaurheilun todellinen superlauantai, Leppä sanoo.

Kisakallion EM-kisojen ilmakiväärin ja -pistoolin peruskilpailut ammutaan 90-paikkaisella radalla, joka rakennetaan Susi Training Centeriin. Liikkuvan maalin peruskisat ammutaan päärakennuksen Taito-salissa. Kaikkien lajit finaalit ammutaan päärakennuksessa sijaitsevassa hallissa, jonne rakennetaan 400 katsojaa vetävä katsomo. Jäähalliin rakennetaan urheilijoiden ”olohuone” ja pukuhuoneet sekä yhteistyökumppaneiden näyttelytilat. Susi Center ja jäähalli yhdistetään tilapäisellä käytävällä.

Kisakalliossa järjestetään kaksi viikkoa ennen EM-kilpailuja ilma-aseiden SM-kilpailut (M, N, M20 ja N20), joissa on sama tuomaristo kuin EM-kisoissa ja joissa testataan laitteistoja.

Kaukojärvi tuntee hyvin niin Kisakallion kuin Ampumaurheiluliitonkin aiempien töidensä ansiosta. Hän työskenteli kymmenen vuoden ajan Kisakallion urheiluopistossa ja teki tiivistä yhteistyötä Ampumaurheiluliiton kanssa. Leppä puolestaan on aktiivinen toimija kansainvälisessä ja kotimaisessa ampumaurheilussa ja tuntee hyvin Kaukojärven sekä tämän työskentelytavan.

Kaukojärvellä on nyt oma matkailuun ja tapahtumasuunnitteluun ja -järjestelyihin erikoistunut yritys EK Event. Ampumaurheilun kansainvälisen arvokilpailun järjestäminen sopii hyvin hänelle:

– Asiat linkittyivät hyvin, ja minulla on nyt todella hyvä paikka näyttää, ennenkaikkea itselleni, oma osaamiseni. Mikä sen parempaa kuin toimia itselle tutussa ympäristössä hyväksi toteamani tapahtumatiimin kanssa.

– Haluan tehdä EM-kilpailuista minun näköiseni esteettömän tapahtuman ja tuoda niihin uuden näkökulman. Haluan myös käyttää mahdollisimman paljon paikallisuutta ja paikallista osaamista. Odotan kisoja innolla!

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää Suomessa ensi vuoden syksynä kansainvälisen tuomarikurssin, jonka läpäisseet pääsevät heti tositoimiin Kisakallion EM-kilpailuissa. Kaukojärvi ja Leppä alkavat etsiä kisoihin vapaaehtoisia työntekijöitä ensi kevään aikana.